عامل سرطان، روغن های چند بار مصرف!
وقتی چربی در معرض حرارت بالا قرار گیرد، تشکیل رادیکال آزاد می دهد،
رادیکال های آزاد از عوامل بیماری سرطان به شمار می روند؛ به همین سبب توصیه می شود از روغن هایی که چند بار مصرف شده یا دود کرده اند، استفاده نشود.
روغن های با اشباع بالا سبب افزایش کلسترول می شوند،
تنگی عروق، چاقی و دیابت از پیامدهای اصلی مصرف این ماده غذایی است.
باید مصرف این گونه روغن ها به حداقل ممکن برسد،
روغن های مایع که اسید چرب ترانس پایین صفرتا پنج درصد دارند، ضرر کمتری نیز به قلب می رسانند.
روغن ماهی سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطانی می شود،
لازم است تا هر فرد هفته ای دو بار از ماهی های قزل آلا و سالمون استفاده کند.
باید جدا از مصرف روغن های جامد و حیوانی خودداری کرد،
مصرف تن ماهی نیز به سبب بالا بودن درصد نمک موجود در کنسرو و همچنین وجود روغن نباتی، توصیه نمی شود، اما این در حالی است که اگر ماهی در دسترس نبود می توان گاهی از این ماده غذایی استفاده کرد.
بهتر است از غذاهای بخارپز و آب پز استفاده کنیم،
از مصرف سیب زمینی سرخ کرده در مغازه ها، زولبیا و بامیه به علت داشتن اسید چرب ترانس بالا خودداری و پرهیز شود.
مصرف روغن هایی که اسید چرب ترانس و چربی اشباع بالایی دارند، از عوامل اصلی و پایه ای سرطان و بیماری های قلبی و عروقی هستند.
گوشت منبع زیادی از چربی را وارد بدن می کند، گوشت پاک شده و بدون کوچک ترین چربی 15درصد چرب بوده و این در حالی است که گوشت مرغ بدون پوست، از چربی بسیار کمی برخوردار است؛ به همین سبب توصیه می شود که افراد در رده های سنی مختلف از گوشت سفید استفاده کنند .
مصرف نوشابه و دلستر سبب بروز انواع بیماری ها می شود،
چاقی، پوسیدگی دندان، ممانعت از هضم کامل غذا و پوکی استخوان از مهم ترین بیماری های مصرف بیش از اندازه این ماده مضر است.